AJ!

Idag gjorde jag något riktigt plågsamt. Jag skulle byta gardiner i vardagsrummet och tänkte dra fram soffan en bit från elementet för att inte klämma fast gardinen. Då tar jag tag i soffan och tar i utav bara den för att dra den framåt. Då händer något, jag vet inte vad, men klantigt var det. Hur som helst så rycker jag istället soffan MOT elementet och emellan elementet och soffan så fanns såklart mitt långfinger. Det svartnade typ för ögonen men ett par tårar och en rejäl ramsa senare så kan jag nu bara säga att jämfört med många saker var det en baggis, men förjävla ont gör det och jag kan nog räkna med en nagel som skiftar färg rätt snart. Så går det när man är ett "hommel"...


Nattuggla

Ja en riktig nattuggla är jag. Alla de dagar jag varit lediga de senaste veckorna har jag varit uppe väldigt länge vilket också resulterar i ordentliga sovmorgnar. Skönt i och för sig men men känner sig ju inte särskilt produktiv!

natti!

Forskning är bra fantastiskt ändå

Trots en kurs i Vetenskaplig metod och teori som på ett sätt har fått en att bli spyless på allt vad forskning heter så tycker jag nog ändå att forskning är bra fantastiskt!

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6462668.ab


Sedan jag fick min MS-diagnos i november -06 så har jag hunnit med att prova 3 olika bromsmediciner. Två i sprutform och den nuvarande som innebär att jag får dropp en gång i månaden. De två första hade inte tillräckligt god effekt så det var därför jag började med Tysabri, som den heter. ---> http://www.skane.se/templates/Page.aspx?id=161495 Jag har hittills trivts skitbra med den bromsmedicinen. Dels för att den hittills haft god effekt men även för att det varit så skönt att bara behöva få dropp en gång i månaden jämfört med sprutor varje vecka vecka eller varje dag som det tidigare var.
Trots det är det väl klart att tanken ibland slår en vad man skulle få för medicin om inte den här heller har effekt på mig, men det känns inte lönt att tänka på det i förhand. Trots att det ibland är svårt att låta bli så känns det faktiskt som att det överhuvudtaget inte lönt att fundera på vad som KAN hända. Man får ta en dag i sänder, som alltid!

Skojigt nog så läser jag ju också till sjuksköterska (sjuk-sköterska?) och trots att det kanske låter lite konstigt att vilja jobba inom sjukvården fastän jag är sjuk så finns det faktiskt inget alternativ för mig. Det är det enda jag vill göra och tänker därför inte satsa på något annat heller. Jag tycker inte att det finns någon anledning till det faktiskt.
Visst, jag är sjuk. Men jag har hälsan! (Ni som nu läst omvårdnadteori osv förstår nog vad jag menar!)
Fastän jag ibland får dras med saker som min kropp envisas att jäklas med så mår jag annars bra, är precis som vem som helst och känner ingen anledning till att låta min sjukdom få styra över allt för mycket. Jag menar OM något i framtiden skulle hindra min förmåga att kunna göra det jag vill idag så får man finna en lösning på något sätt. Många som inte har så mycket kunskap om MS förknippar ofta just den sjukdomen med att bli handikappad och att hamna i rullstol. Visst, det finns en risk för just detta men jag säger ungefär som jag skrev i mitt projektarbete om MS en gång i tiden; Det värsta för mig skulle inte vara att hamna i rullstol. Det värsta skulle vara att inte kunna uppfylla de drömmar och mål jag har i livet. En rullstol kanske gör vägen svårare men då får det ta sin tid, eller så tar jag en annan väg, för fram ska jag!

Lev och må gott folk!


Godnatt!

Ja en än gång ligger jag här under täcket med datorn i högsta hugg men nu ska jag faktiskt ta mig i kragen och försöka sova! Det behövs nog efter monsterföreläsningen vi hade idag. Visserligen var den riktigt rolig och intressant men det känns inte helt ok att ha föreläsning till kl.17.00. Skönt att sluta 12 i morgon, trots att vi ska stanna och planera upp grupparbetena vi ska göra nu framöver.
Nej nu babblar jag bara på.. Sov sött!

Jag just nu..

Stickar och stickar..
Gissar på att jag är klar om kanske en kvart!
Då har jag tänkt att ett par vantar nog blir nästa projekt! Jag har bestämt mig för att bli en riktig stickmaja. Jag tycker om att tillverka saker.. bland annat födelsedagskort, smycken och nu stickning är något jag tycker om att pyssla med. Plus att bland det bästa jag vet är när man får sockar, vantar osv av mormor så nu ska jag börja sticka för jag vill också bli en sådan mormor någon gång i livet!







I morgon är det slut på ledighet

Jag har haft en riktigt lång och skön helg! Jag har varit ledig från fredag-tisdag och i morgon ska jag till skolan mellan 12-17. Att sluta 17 känns inte helt ok med tanke på att jag är hemma tidigast sex, och då blir kvällen hemma så kort.

Jag ligger just nu i sängen och ser på en  "I annan del av köping" och funderar på vad den här dagen har att bjuda på. Tiden lär utvisa!

Så sjukt kul

Några exempel på hur djuriskt kul hemsidan www.felsms.com är!


Till: Pappa
Sms: Vilket jävla håll skall jag raka åt på fittan!!!!! Blir ju rödprickig som jag vet inte vad. Ser ut om ett vinterdäck Haha
Svar: Du får prata med mamma. Jag har mycket på jobbet.


Till: Mamma
Sms: Hej, hittade en dildo i mammas troslåda imorse och var så jävla kåt så jag lånade den, som tur var hann jag lämna tillbaka den innan mamma kom hem. Hoppas hon inte märker det. =)
Svar: Varför måste du ta min dildo, du har ju pojkvän?


Till: Pappa
Sms: Nu vet jag. Tänkte döpa din kuk till Raul. Det låter stort och maffigt. Kommer suga av dig i kväll oavsett om du vill eller inte. ;P
Svar: Du kommer inte orka äta middag i kväll förstår jag. Inte efter Raul.


Till: Faster Karin
Sms: Är det normalt med 3 pungkulor eller? Skulle inte tro det. Men det har jag märkte jag precis.
Svar: Du kanske har fått brock vännen


Till: Mamma
Sms: Jag hörde att du knullade i går.
Svar: Men vad säger du. Jag tycker inte om att du pratar så där. Hur kunde du höra det när du sov hos Stoffe




Några få av ett enormt antal felskickade sms!
Tjing! :)

Tips

Jag ska förresten passa på att tipsa om en hysterisk rolig sida jag verkligen rekommenderar er att besöka om ni vill ha er ett riktigt gott skratt åt andras misstag!

www.felsms.com

Måndag 18/1- 10

Hallå där!
Snacka om att jag och min käresta varit slappa under helgen.. sjuk som han har varit, och lat som jag har varit, så har vi sovit ungefär halva dagarna och det har minst sagt rubbat dygnsrytmen.

Idag klev jag upp, åkte till mormor för att spela piano (jag skulle vilja ha ett eget) och umgås med henne ett tag och sedan åkte jag raka spåret till mina tre fantastiska vänner, Erika, Emma och Charlott samt hennes lilla Wilma. Det är alltid lika kul att träffa dem. Sedan vi var 6 år har vi hängt ihop och jag skulle inte kunna tänka mig att vara utan någon av dem, någonsin!

På tal om rubbad dygnsrytm ska jag be om att få tala om att jag just svalt middagen och funderar på att sticka färdigt min tubhalsduk nu. Jag får nog ta och visa upp den när den är klar!

Tjing!





Välkommen till min nya fräscha blogg!

Hej!
Ja nu så har jag suttit hela kvällen och pillat med en ny design till min blogg så nu känns det som att den är helt ny och fräsch! Kanske är det något sådant som behövs för att jag ska få tummen ur och uppdatera den lite oftare?
Det är det jag hoppas på iallafall!

Just för tillfället så är klockan 03.11 och jag känner ett behov av att stänga mina små blå och vänta på att Herr Blund ska komma  på besök. Men just nu så känner jag att det är så otroligt härligt med en laptop då man både kan ligga nerbäddad under täcket OCH använda datorn samtidigt!

I morgon är det en ny dag och då kommer jag att blogga mer!

Natti!
/E

RSS 2.0